Simrad S2009

Fiskdetektorn Simrad S2009 kombinerar ekolodet Broadband Sounder™ som har CHIRP-teknik med en 9-tumsskärm som ger maximala vertikala detaljer och en intuitiv knappstyrning med pålitlig kontroll under alla omständigheter. Det dedikerade ekolodet integreras sömlöst med flerfunktionsdisplayen och Simrads system med glasbrygga, vilket ger charterkaptener och sportfiskebåtar med lång räckvidd pålitligheten i en separat sonarplattform. Den robusta men kompakta S2009 har stöd för montering på fäste eller med låg profil för att enkelt passa på vilken båt som helst.

Mer detaljer

000-12185-001SP
Ny produkt

11 450 SEK

I lager

- +

 
Mer information

Viktiga funktioner

 • Dedikerad fiskdetektor med integrerad Broadband Sounder™-modul och CHIRP-teknik
 • Djup penetrering och hög pinghastighet
 • Vertikal stampningskompensation
 • 9-tumsskärm
 • Hög ljusstyrka gör den idealisk för installation utomhus
 • Se tydligt med funktioner för vit linje, vit markering och färgradering
 • Enkel användning med åtta knappar med direkt åtkomst
 • Installationsalternativ på fäste eller med låg profil (fäste ingår)
 • Anslutning via Ethernet, NMEA0183 och NMEA2000*

* Simrads S2009- och S2016-produkter för kommersiellt bruk har endast begränsade funktioner för Ethernet-nätverk till ekoloden Simrad BSM-2 och BSM-3. Fullständig åtkomst till Ethernet-nätverk för Simrad-skärmarna och ECDIS, samt SonarHub-ekolodsmodulen kommer att ingå i RTM2-programvaruutgåvan som beräknas komma ut på marknaden i juni 2016.

Integrerad Broadband Sounder™-modul

S2009 har en inbyggd Broadband Sounder™-modul med CHIRP-teknik. Det är enkelt att installera givaren tack vare en plug-and-play-port för givare från Simrad och Airmar med blå kontakter med sju stift. Har du redan en lämplig givare med en annan kontakt? Valfria adaptrar ger kompatibilitet med många befintliga givare från Simrad, Airmar och tredje part, vilket ger ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att eftermontera i befintliga system.

CHIRP-teknik

Sonartekniken CHIRP använder frekvenssvepande pulser som ger hög upplösning, förbättrad målseparering och bättre bildklarhet än traditionell sonar. Simrads teknik gör CHIRP tillgängligt inte bara på specialbyggda CHIRP-givare, utan även på vanliga givare med en frekvens. Båtar som redan har en lämplig givare installerad kan lägga till CHIRP genom att helt enkelt installera en fiskdetektor i S2000-serien, vilket är en extremt kostnadseffektiv uppgradering.

Vertikal stampningskompensation

Om du har använt ditt ekolod i hård sjö kan du ha märkt ett ""vågigt"" eller veckat mönster på havsbotten på din skärm. Stampningskompensation fungerar genom en kompatibel satellitkompass, till exempel Simrad HS60 eller HS70, och tar bort vågors effekt på ekolods djupmätning. Det motverkar den vågiga störningen på skärmen och förstärker exaktheten i bottenföljningen vid hård sjö.

9-tumsskärm

S2009 har en kompakt 9-tumsskärm som är perfekt för mittkonsoler och maximerar skärmstorleken där det finns begränsat monteringsutrymme. Dess vertikala form är väl anpassad för sportfiske, visar vattenpelaren med hög detaljnivå och gör det lätt att urskilja individuella fiskbågar och andra huvuddrag.

Vit linje, vit markering och färgradering

Fiskdetektorn S2009 har en uppsättning funktioner som snabbt och lätt justerar bilden på skärmen så att den passar det aktuella syftet.

- Vit linje separerar tydligt vattenpelaren från botten genom en vit linje med hög kontrast, vilket ger bättre bottensynlighet.

- Vit markering gör att färger som användaren väljer i fiskdetektorns bild kan ersättas med vitt i hög kontrast och markera sonarekon som kommer från fisk eller andra intressanta mål.

- Färgradering gör att vilken vald färg som helst smälter in i bakgrunden, vilket tar bort oönskat brus eller oviktiga inslag från skärmen.

Knappsats med menyknappar för direkt åtkomst

S2009 styrs genom en integrerad knappsats och en kontrollratt. Knappar med direkt menyåtkomst bredvid skärmen ger intuitiv kontroll över skärmens menyalternativ, och det räcker med en knapptryckning för att komma åt viktiga inställningar och funktioner. Med pålitlig, lång livslängd och tydlig respons vid beröring är de stora knapparna på S2009 lämpliga för användning i hög sjö, hög fart, med blöta händer, eller med handskar på. 

Robust design med flexibla monteringsalternativ

S2009 är designad för att uppfylla behoven hos seriösa havsfiskeentusiaster och kommersiella fiskare. Den stöder antingen installation med lågprofil på en konsol eller instrumentbräda, eller på ett fäste med inkluderad balansring. Vattentäta bakre anslutningar gör att S2009 är IPX7-vattentät från alla sidor med alla typer av montering.

Nätverk och expansion

S2009 har Ethernet-anslutning så att det går att dela sonardata med andra Simrad-system, inklusive flerfunktionsskärmarna NSS evo2 och NSO evo2. S2009 kan även användas som en dedikerad fiskdetektorskärm för den inbyggda Broadband Sounder™-modulen på NSS evo2-system, vilket frigör flerfunktionsskärmen för andra syften, till exempel navigation, radar eller StructureScan® 3D-bildvisning.

Andra enheter kan anslutas via nätverk till S2009:s NMEA 2000®- och NMEA 0183®-portar, vilket ger extra funktioner, till exempel möjligheten att markera waypoints på sjökortsplottern genom fiskdetektorns historikskärm för att ta sig tillbaka till en lovande plats.

Kompatibel med Insight Genesis

S2009 kan spara sonarhistorik till ett fullstort SD-minneskort som är enkelt att sätta i och ta bort genom en vattentät åtkomstlucka på frontpanelen. Inspelade sonarloggar kan sedan laddas upp från din PC eller Mac till den molnbaserade Genesis™-tjänsten som automatiskt skapar anpassade sjökort för fiske som du kan använda på din kompatibla sjökortsplotter från Simrad.

 
Specifikationer

Display

Display Resolution 480 x 800
Display Type 9-inch LED-backlit Colour TFT LCD
Brightness 1200 cd/m2
Display Size 9-inch portrait

Overview

Output Power 1 kW RMS
Echosounder Max Depths 3,000 m / 10,000 ft (transducer-dependent)
Echosounder Transducers Standard Broadband and single-channel CHIRP Transducers
Echosounder Frequencies CHIRP 28-38 kHz, 40-60 kHz, 85-145 kHz, 130-210kHz, Broadband 28kHz, 38kHz, 50kHz, 83kHz, 200kHz

Physical/Environmental

Product Width 224.3 mm / 8.83 in
Product Depth 82.3 mm / 3.24 in
Product Height 260.1 mm / 10.24 in
Operating temperature 15°C to +55°C (5°F to 131°F)
Water Resistance IPX7

Power

Power Supply (Supply Voltage) 10.8-31.2 V DC
Power consumption 11 W

Networking / Connectors

Connectors 1x NMEA0183, 1x NMEA2000, 1x Ethernet

Other

languages supported 38 (some via language pack)

I förpackningen

 • 1st Simrad S2009
 • 1st SUNCOVER S2009 & R2009 (000-12413-001)
 • 1st Strömkabel (000-00128-001)
 • 1st Bygel
 • 1st Manual

Tillbehör

1 andra produkter i samma kategori: