Raymarine DockSense™ assisterade angöring

Raymarine DockSense™ assisterade angöring

DOCKSENSE™ ASSISTERAD ANGÖRINGSTEKNIK

Raymarine DockSense™ assisterade angöringssystem är fritidsbåtsbranschens första angöringssystem med objektigenkänning och rörelsedetektorer. DockSense-systemen använder intelligent kamerateknik med maskinsyn från FLIR för att analysera verkliga bilder samtidigt som de integreras med fartygets driv- och styrsystem för att hjälpa båtägare att manövrera i trånga hamnar.

ANGÖRINGSUTMANINGEN

Det kan vara ganska besvärligt att angöra en brygga, även för den mest erfarna kaptenen. Vind och tidvatten gör ofta uppgiften än svårare och en misslyckad angöring kan medföra dyra reparationer. Raymarine DockSense-systemet är utformat för att öka kaptenens båtmanövreringsförmåga med hjälp av systemets Virtual Bumper™-teknik omkring fartyget. Om ett föremål som t.ex. en påle eller en annan båt skulle dyka upp i den virtuella fenderns räckvidd sätter DockSense automatiskt in korrigerande styr- och bromskommandon för att undvika objektet och assistera kaptenen med att angöra bryggan.

DockSense – Virtual Bumper | Raymarine – A Brand by FLIR DockSense – Joystickreglage | Raymarine – A Brand by FLIR DockSense – Trånga hamnar | Raymarine – A Brand by FLIR
Virtual Bumper™-tekniken förhindrar kontakt mellan din båt och kringvarande objekt. DockSense™ är utformat för att smidigt integreras med ledande joystickreglagesystem. Axioms DockSense angöringsapp erbjuder full sikt från fören när du manövrar i trånga passager.

FRAMTIDENS BÅTMANÖVRERING

DockSense använder GPS (global positioning system) och attitude heading reference system (AHRS) positionsavkänningsteknik för att kompensera för påverkan av vind och strömmar för att se till att båten går in i hamnen utan dramatik eller kostsamma kollisioner. Raymarine DockSense-system innefattar ett flertal maskinsynskameror från FLIR, en central processor och DockSense-appen som körs på Raymarines Axiom-navigationsdisplay. Systemet är integrerat med moderna joystickdrivsystem och erbjuder assisterade styr- och bromskommandon för att hjälpa kaptener att genomföra en smidig angöring.

DockSense – Rörelseavkänning | Raymarine – A Brand by FLIR DockSense – FLIR Maskinsyn | Raymarine – A Brand by FLIR
DockSense™ har patentsökt rörelse- och positionsavkänning med GPS och AHRS, som kompenserar för vind och strömmar. Visuell avkänning av 3D-världen uppnås med FLIR:s stereokamerateknik för maskinsyn.
Postades 2019-01-30 Navigation 0

Skriv en kommentarLämna ett svar

Blogg kategorier

Senaste kommentarerna

Arkiv