NAC-2 autopilotdator

Autopilotdatorn NAC-2 är hjärnan i ditt Simrad-autopilotsystem. Den innehåller elektroniken som behövs för att driva den hydrauliska styrpumpen eller mekaniska drivenheten, samtidigt som den kommunicerar med andra komponenter som kurssensorer och roderlägesgivare. NAC-2 är gjord för upp till tio meter långa båtar och kan styra pumpar, mekaniska drivenheter, och elektromagnetiska ventiler med svagström (8 ampere kontinuerligt/max 16 ampere).

Mer detaljer

000-13249-001SP
Ny produkt

10 930 SEK

I lager

- +

 
Mer information

Viktiga funktioner

  • Pålitlig autopilot baserad på styrtekniken Simrad Continuum
  • Rekommenderad för upp till 10 meter långa båtar
  • Uttag med 8 ampere kontinuerligt, max 16 ampere
  • Kopplingsuttag (max 3 ampere)
  • Kompatibel med drivpumpar, mekaniska drivenheter, hydrauliska linjära drivenheter, och elektromagnetiska ventiler för svagström
  • Virtuell roderlägesgivare som lätt kan installeras på båtar med utombordsmotor och INU-drev (inombord/utombord)
  • Stöd för Simrad RF25 roderlägesgivare
  • Plug-and-play-anslutning för enkel installation
  • NMEA 2000®-anslutning till kurssensor, roderlägesgivare, dedikerad kontrollenhet för autopilot och flerfunktionsskärmar

Styrteknik Simrad Continuum

Varje styrinnovation från Simrad bygger på mer än 60 års erfarenhet av autopilotutveckling, som fortsätter än i dag på Simrad Yachtings autopilotforskningscenter i Norge. De här erfarenheterna syns i Continuum-algoritmen: programvaran som driver Simrads styrteknik. Continuum placerar alla år av forskning och erfarenhet på vattnet i din styrpulpet och ger dig en smart autopilot som du kan lita på.

Standarduttag

Autopilotdatorn NAC-2 rekommenderas till båtar som är upp till 10 meter långa. Den har ett standardströmuttag med åtta ampere kontinuerligt och max 16 ampere, plus en kopplingsutgång. Det gör den lämpad att driva svagströmsdrivpumpar som RPU80, mekaniska drivenheter som Simrad SD10, hydrauliska linjära drivenheter som HLD350 och elektromagnetiska ventiler.

Virtuell återkoppling av roderläge

Simrads virtuella roderlägesgivare (VRF) gör att du slipper installera en separat roderlägesgivare på båtar med utombordsmotor och INU-drev (inombord/utombord). Det gör autopilotsystemet billigare och enklare, och är perfekt där en lägesgivare är opraktisk på grund av mekaniska begränsningar.

Roderlägesgivare

Roderlägesgivare är sensorer som ansluts till ditt roder via en mekanisk länk och skickar kontinuerliga rapporter om rodrets faktiska läge till din autopilotdator – så att Simrads styralgoritm Continuum kan fatta bästa möjliga kursbeslut. Sådana här sensorer används normalt på båtar med inombordsmotorer, på större fartyg och i speciella program där virtuell roderlägesgivning inte är lämplig. NAC-2 stöder SimNet- eller NMEA 2000®-anslutna Simrad RF25-lägesgivare och resistiva roderlägesgivare.

Lätt att installera

Plug-and-play-anslutning gör installationen enkel och minimerar antalet kablar vid installationen av ditt autopilotsystem. NMEA 2000®-nätverk i branschstandard gör det enkelt att ansluta kurssensorer, roderlägesgivare, autopilotstyrenheter och flerfunktionsskärmar var som helst ombord.

 
Specifikationer

Technical/Environmental

Operating Temperature -25°C to 55°C / -13°F to 131°F
Operating Temperature Stored -32°C to 70°C / -25.6°F to 158°F
Water Resistance IPX5
Product Width 204 mm / 8.03 in
Product Depth 57 mm / 2.24 in
Product Height 207 mm / 8.15 in
Product Weight 0.6 kg / 1.3 lb

Power

Power Consumption 140 mA @ 12 V (1.7 W) + drive unit load
Power Supply (Supply Voltage) 9-31.2 V DC

Autopilot/Auto-Steering

Virtual Rudder Feedback Yes

7 andra produkter i samma kategori: