Follow On Tiller

Med Raymarines autopilotkontroll Follow-On Tiller får du fullt funktionell servostyrning till fjärrplacerade och sekundära kontrollstationer var som helst ombord. Follow-On Tiller är en enkel extra kontrollenhet för Raymarines Evolution autopilotsystem och är utformad för yachter/fritidsbåtar och kommersiella fartyg. En enkel knapptryckning är allt som behövs för att aktivera Evolutions servostyrning och navigatören kan skicka exakta styrkommandon, upp till 35°.

Mer detaljer

A80532BE
Ny produkt

7 490 SEK

3-5 dagars levtid

- +

 
Mer information

FOLLOW ON TILLER, EGENSKAPER

Follow On Tiller, specifikationer | Raymarine – ett varumärke från FLIR

Evolutions Follow-On Tiller kan installeras vid kommandobryggans sidostationer, dockningsstationer i aktern eller till och med i armstöden på stolen vid rorkulten. Den intuitiva utformningen gör att navigatören kan göra exakta justeringar av styrningen bara genom att vrida på spaken eller gradskivan.

Nyckelfunktioner:

  • Tillhandahåller servostyrning med precision för fjärrstationer och extra manöverstationer
  • Slank och med låg profil får den plats i stort sett var som helst
  • Valbara lägen, proportionerligt eller bang-bang, för styrning eller manövrering
  • Enkelt SeaTalkng-nätverk med stöd för upp till fyra fjärrstationer för rorkulten
  • Kompatibel med Evolution™ autopilotsystem för motorbåtar

MAXIMIMAL FLEXIBILITET

Follow-On Tiller-kontrollen stöder både proportionerligt (Full Follow-Up) och bang-bang (Non-Follow-Up) läge för maximal flexibilitet. Kontrollen levereras med en fjäder som automatiskt återställer kontrollen till mittläget 0° när den frigörs. Återställningsfjädern kan avlägsnas om så önskas.

I proportionerligt läge följer rodret rorkulten exakt, grad för grad, och rodret återgår till mittläget när rorkulten är i centerposition, 0°. I bang-bangläget är det storleken på rorkultens utslag som styr hur snabbt rodret förflyttar sig i den riktning som anges. När rorkulten flyttas till centerpositionen, 0°, stannar rodret omedelbart i det läget. I bang-bangläget måste användaren alltid föra rodret tillbaka till mittläget manuellt.

Follow-On Tiller-kontrollen är utformad för att enbart användas på Raymarines Evolution autopilotsystem installerade i motorbåtar. Den är inte kompatibel med Evolution rattdrift, rorkultsdrift eller linjära system som konfigurerats för segelfartyg. Inställning och kalibrering av Follow-On Tiller-kontrollen görs enkelt med systemets kontrollhuvud för den primära autopiloten eller de autopilotaktiverade multifunktionsdisplayerna LightHouse 2 eller LightHouse 3.

 
Specifikationer
Styrutslag: +/- 35 grader
Montering: Ytmontering
Miljö: Över däck till IPX6 och IPX7
Strömförsörjning: 12 V DC via STNG
Strömförbrukning: 30 mA (1 LEN)
Hölje: Framsida, anodiserad frontpanel, med gummerad knappsats.
Temperatur: Drift -25 °C till +55 °C. Förvaringstemperatur -30 °C till +70 °C
Vikt 447 g (15,77 oz)
Mått: 55 mm (bredd) x 133 mm (längd) x 13 mm (höjd över monteringsytan) / 20,4 mm (höjd under monteringsytan) – armens längd 79,6 mm

I förpackningen:

Follow On Tiller, ingående delar | Raymarine – ett varumärke från FLIR

A Follow On Tiller-kontroll
B Tangentmatta
C Ytterram
D 1 m STNG kopplingskabel (A06080)
E och F Monteringskomponenter
G Vridbar spak
Installationsguide och dokumentationssats

17 andra produkter i samma kategori: