AP44 Styrenhet

AP44 styrenhet för autopilot kombinerar Simrads Continuum-styrteknik med en färgskärm, intuitiv kontrollratt och knappar, och modern stil för glasbryggor. Släpp ratten, nöjesåk bekvämt och upptäck nya sätt att söka efter fisk. Den här dedikerade styrenheten ger enkel tillgång till automatiska girmönster, NoDrift-styrning, spårning av djupkurvor och andra avancerade autopilotfunktioner. Anslut din sjökortsplotter och lägg till navigering med waypoints och rutter, med komplett autopilotstyrning från kompatibla Simrad-skärmar.

Mer detaljer

000-13289-001SP
Ny produkt

6 480 SEK

I lager

- +

 
Mer information

Viktiga funktioner

 • Optiskt bunden färgskärm på 4,1 tum
 • Ultrabred visningsvinkel på 170 grader
 • Styrteknik Simrad Continuum
 • Intuitiv autopilotstyrning med enkla menyer och vattentäta silikonknappar
 • Snabb och enkel kursjustering via kontrollratt
 • Automatiska girmönster för bränsleeffektiv handsfree-manövrering
 • NoDrift-styrning håller kursen mot vind och strömmar
 • Spårning av djupkurvor gör det lätt att fiska längs kanter och branter
 • Enkel installation med automatisk inställning och kalibrering
 • Glasbryggdesign med låg profil
 • Låg strömförbrukning
 • Certifierad NMEA 2000®-anslutning

Optiskt bunden färgskärm på 4,1 tum

När du förlitar dig på din autopilot är det viktigt att se färdriktning, kurs och statusinformation. AP44 ordnar det med hjälp av en grafisk färgskärm som visar tydliga autopilotdata och intuitiva menyer på skärmen.

LCD-panelen på AP44 är optiskt bunden till skyddsglaset, för att alltid ge optimal visning och förhindra bildandet av kondens och imma i skärmen. Transflektiv LCD-teknik använder reflekterat solljus för att bli ljusare i stället för att skymma skärmen, vilket ger överlägsen visning och lägre strömförbrukning dagtid jämfört med traditionellt bakgrundsbelysta skärmar.

Intuitiv autopilotstyrning

Poängen med en dedikerad autopilotkontroll är att få omedelbar tillgång till autopilotfunktionerna och göra huvudkontrollerna lättåtkomliga. AP44 är skapad med det i åtanke och har ett intuitivt gränssnitt med bara fyra knappar och en tryckaktiverad kontrollratt. Med kontrollratten kan du snabbt och exakt göra både stora och små kursjusteringar, samtidigt som det är lätt att använda skärmens menyer utan att trycka på flera knappar.

Styrteknik Simrad Continuum

Varje styrinnovation från Simrad bygger på mer än 60 års erfarenhet av autopilotutveckling, som fortsätter än i dag på Simrad Yachtings autopilotforskningscenter i Norge. De här erfarenheterna syns i Continuum-algoritmen: programvaran som driver Simrads styrteknik. Continuum placerar alla år av forskning och erfarenhet på vattnet i din styrpulpet och ger dig en smart autopilot som du kan lita på. Simrads autopilotlösningar finns till ett brett utbud av program, från de minsta fritidsbåtar till stora handelsfartyg.

Automatiska girmönster

Din autopilot från Simrad kan göra mycket mer än hålla kursen. AP44 gör att du lätt kommer åt flera inbyggda mönster som hjälper dig vid fiske, dykning eller när du vill göra en effektiv U-sväng. Välj en manöver och välj babord eller styrbord, så är du på väg. Vill du ha mer kontroll kan du anpassa ditt girmönster och utföra invecklade spiraler, sicksacksvängar och andra användbara manövrar.

NoDrift-styrning

NoDrift-läget integrerar GPS-navigering med autopiloten och använder din position för att motverka effekten av vind och strömmar. På så sätt kan du hålla ett rakt spår på din aktuella kurs, utan att du behöver ställa in en waypoint eller rutt manuellt. Om du vill låsa upp det här kraftfulla verktyget kombinerar du bara AP44 med en NMEA 2000®-ansluten GPS-mottagare eller kompatibel sjökortsplotter från Simrad.

Spårning av djupkurvor

Anslut ditt AP44 autopilotsystem till en kompatibel ekolodsmodul för att aktivera spårning av djupkurvor. I det här läget styr AP44 automatiskt för att hålla ett konstant vattendjup under din båt – perfekt när du vill följa en visst djup under fiske eller nöjesåkning utan att behöva ställa in komplicerade waypointrutter.

Enkel installation med automatisk inställning

Installation och aktivering av en autopilot måste inte vara svårt eller tidskrävande. AP44 har automatisk fininställning som ger optimal autopilotstyrning och en enkel aktiveringsprocess på skärmen som inkluderar hamnkonfiguration och test på öppet vatten. Automatisk kompasskalibrering finns till Simrads Precision-9 solid-state-kompass, vilket gör inställningen av autopiloten ännu enklare med bibehållen kursnoggrannhet.

Glasbryggdesign med låg profil

AP44 är designad som komplement till Simrads skärmar, instrument och kontroller för glasbryggor. Den har en modern stil med nedsänkt monteringsprofil på bara åtta millimeter. Den kompakta storleken gör att den kan monteras nästan var som helst, samtidigt som den stora skärmen gör den lättöverskådlig och enkel att använda.

 
Specifikationer

Display

Display Resolution 320 x 240 (H x W)
Display Type LED-backlit optically bonded full-colour transflective TFT-LCD
Display Size 104 mm / 4.1 in

Technical/Environmental

Operating Temperature -25°C to 65°C / -13°F to 149°F
Operating Temperature Stored -40°C to 85°C / -40°F to 185°F
Waterproof Standard/rating IPX7
Product Width 118 mm / 4.64 in
Product Depth 36.5 mm / 1.43 in
Product Height 115 mm / 4.52 in
Product Weight 0.32 kg / 0.7 lb

Power

Power Consumption 2.2 W (maximum)
Power Supply (Supply Voltage) NMEA 2000®
NMEA 2000 Load Equivalency Number 4 network loads

Other

Other Features Display Viewing Angle: 170 degrees

10 andra produkter i samma kategori: